Uw huis moet geschilderd worden?

Is uw huis toe aan een likje verf? Of moet er in en om uw huis het één en ander geschilderd worden? Maar heeft u geen idee waar te beginnen? Wij zullen u stap voor stap helpen zodat u een goede keuze kan maken.

Offertes van schildersbedrijven vergelijken?

Misschien is het allemaal wat veel werk, alles zelf verven. In dat geval kunt u een schildersbedrijf inhuren. Maar welk bedrijf is nou het beste? Wat gaat het kosten? Welke levert de beste kwaliteit?

Via Schildervergelijker.nl kunt u makkelijk, snel en kosteloos verschillende offertes aanvragen. Zo ziet u snel, makkelijk en moeiteloos welk schildersbedrijf het beste bij u past.

Schilderwerk door een vakman

Door uw huis te schilderen beschermt u uw huis tegen weersinvloeden of beschadigingen. Ook ziet uw huis na het schilderen er weer mooi uit. Wanneer u uw huis wilt laten schilderen door een vakman kunt u het voorwerk ook zelf doen zodat u kosten bespaart. U kunt zelf al gaten vullen, verf afbranden en schuren.

De schilders zijn vakmannen die de juiste kennis en ervaring hebben. Wanneer u voor een vakschilder kiest, zijn een aantal punten belangrijk; Allereerst hebben de schilders van u een zo uitgebreid mogelijke beschrijving nodig van de materialen / muren die beschilderd dienen te worden, met hierbij de staat waarin ze verkeren. Daarnaast geeft u aan welke kleuren u wilt, welke afmetingen de onderdelen hebben en om welke hoeveelheid muren of oppervlaktes het gaat. Tevens geeft u aan of het om de binnenkant- en of buitenkant van uw huis gaat. Bij het schilderen van buitenmuren zijn de omstandigheden en gebruikte materialen nog belangrijker dan binnen. U kunt foto’s meesturen zodat de schilder een nog beter beeld krijgt. Vervolgens komen de schilders bij u thuis om al uw wensen te bespreken. Maak vervolgens duidelijke afspraken met de schilder en leg deze vast op papier.

De schilders verwijderen en reinigen oude verflagen, stucwerk wordt gerepareerd, houtwerk wordt geschuurd, hersteld en voorbehandeld, oppervlaktes worden met diepgrond behandeld en plafonds worden met hoogwaardige latexverf beschilderd. Sommige schilders kunnen u muurschilderingen aanbieden.

Verfkleur

Het kiezen van de juiste kleur verf is één van de belangrijkste onderdelen bij het schilderen. Bekijk allereerst de hoeveelheid lichtinval in uw woning. Wanneer u muren heeft waar veel licht op schijnt, kies dan voor glanzende verf. Hierdoor reflecteert het licht meer waardoor de wanden een mooi effect krijgen. Wanneer er minder licht binnenkomt, kan een normale muurverf goed uitpakken. Verfsoorten kunnen ook gemengd worden zodat u uw eigen kleur creëert. In verfwinkels zijn kleurenwaaiers beschikbaar zodat u ideeën voor uw huis op kunt doen.

Voor het buitenschilderwerk wordt vaak hoogglanslak gebruikt, aangezien vuil hier minder snel op kan hechten. Schilders kunnen u ook adviseren over soorten verf en kleuren.

Kosten

De kosten van schilderwerk worden aan de hand van verschillende aspecten bepaald;

  • De kosten van voorwerk zijn afhankelijk van het materiaal en de staat waarin het verkeerd.
  • De totale oppervlakte van het te schilderen gedeelte.
  • Het seizoen waarin geschilderd wordt. In de winter zijn de kosten van schilderwerk meestal lager i.v.m. dalbezetting van de schilder. Hierdoor zal in de winter de offerteprijs goedkoper zijn dan in de zomer.
  • De keuze van de verf.