Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik het schilderwerk aan de buitenkant van mijn huis vernieuwen? Schilderwerk heeft vaak veel onderhoud nodig. Uw schilderwerk aan de buitenkant van uw huis moet iedere 5 – 10 jaar opgeknapt worden.

Maakt het uit in welke kleur ik mijn buitenschilderwerk schilder? Bij het gebruik van lichte kleuren wordt het zonlicht weerkaatst waardoor het minder warmte opneemt. Bij het gebruik van donkere kleuren wordt het zonlicht meer geabsorbeerd waardoor het meer warmte opneemt. Daardoor is de kans op barsten en bladeren groter. Kleuren die buiten veel gebruikt worden zijn crème, wit en donkergroen.

Hoe kan ik verkleuring van mijn schilderwerk voorkomen? Vooral in afgesloten ruimtes verkleurt verdunbare verf op terpentine basis . Daglicht zorgt er juist voor dat het minder verkleurt. Om verkleuring te voorkomen kunt u het best gebruik maken van water verdunbare verf. Voor radiatoren is er een speciale radiatorlak op de markt.

Zelf schilderen of een vakschilder inhuren? Het heeft beide voor- en nadelen. Zelf schilderen kan geld besparen, maar bedenk wel dat het veel tijd kost. Als u een schilder laat komen zal de kwaliteit beter zijn, maar het kost meer geld. Een vakschilder heeft beschikking over de juiste materialen en kennis. Het schilderwerk kan zorgen voor waardevermeerdering van uw huis.

Zitten er gevaarlijke stoffen in verf? Op het etiket op de verpakking staat vermeld of de verf gevaarlijke stoffen bevat. Het etiket bevat dan een gevaarsymbool. Het is belangrijk om de ruimte die u verft goed te ventileren. Op deze manier wordt een hoge concentratie verf voorkomen.